Bolleboos.be maakt gebruik van cookies voor meet- en analysedoeleinden en advertenties. Voor meer info zie ons privacybeleid 

1a. Getalbeelden tot 10 met tienkaarten (vijfstructuur) (oefenen)
Laat deze oefening oplossen zonder hulpmaterialen.

Het is de uiteindelijke bedoeling dat een leerling zelfstandig oefent en toetst.


Zelfstandig oefenen


Deze website is 24/7 bereikbaar en kan zowel op school als thuis gebruikt worden. De oefeningen worden random gegenereerd, dus een leerling krijgt nooit 2 maal exact dezelfde opgavenreeks te zien.

In de oefenmodus komt er na elke oefening een evaluatie: goede antwoorden worden groen en foute antwoorden worden verbeterd. Na afloop kan een leerling een diploma krijgen en worden de resultaten ingeschreven in het logboek.


Toetsen


Deze zelfde activiteit kan ook als toets gemaakt worden. Tijdens een toets komt er geen feedback na elke oefening. De 10 oefeningen worden gepresenteerd en op het einde wordt de score getoond, maar geen verbetering (daarvoor heb je de oefenmodus).

Na afloop kan een leerling een diploma krijgen en worden de resultaten ingeschreven in het logboek.


Logboek


Het logboek is een handig hulpmiddel. Er kan immers meerdere keren na elkaar geoefend worden zonder dat een volwassene na elke oefening moet komen kijken.

Na de oefensessie (1 kind maakt meerdere oefeningen, elk kind van de klas maakt de oefening 1 keer, ...) kan een volwassene in het logboek alle informatie terugvinden om te zien wat er allemaal op de website gebeurd is. Zelfs de goede en foute antwoorden kunnen daar teruggevonden worden, zodat je eventueel terugkerende fouten kunt opmerken en een beetje extra uitleg geven.

(Het logboek is niet oneindig groot, maar kan op de meeste toestellen gerust enkele honderden oefeningen bevatten)

Meer info


Voor meer info verwijzen we graag naar de handleiding en de downloadbare bestanden.
Copyright © 2022 Bart Libert