Ik ben Bart Libert en al 26 jaar maak ik educatieve software alsof ze voor mezelf zou zijn....Ja, het klinkt wat grappig, maar er zit veel waarheid in.

Sinds 1992 ontwikkel ik educatieve software.

In 1995 verscheen de allereerste Belgische educatieve cd-rom (Edu-CD) en die werd 100% door mij alleen gemaakt. Het was een absolute primeur.

Daarna verschenen er een aantal titels bij de Aalsterse uitgeverij BestWare en in de laatste 15 jaar of zo heb ik educatieve software ontwikkeld voor de educatieve uitgeverij Die Keure (mensen die ik een heel warm hart toe draag). Mijn naam prijkt daar toch op een 15-tal cd-rom-titels.


...... dat was allemaal commercieel.......maar NU...
Ook op deze site komen online oefeningen om spelend rekenen te oefenen en deze worden helemaal GRATISWat je nu ziet op Bolleboos is het voorbereidend werk. Een onderdeel met blogberichten, een shopje met nuttige voorwerpen van AliExpress, een mooie verzameling van bestanden die door gebruikers van de facebookgroep werden gedeeld.....


Het grote werk komt nu.In de volgende weken/maanden zal ik nog een compleet onderdeel uitwerken op deze site waarbij kinderen online kunnen oefeningen oplossen die ijsberggerelateerd zijn. Deze oefeningen zullen werken op om het even welke webbrowser (dus ook op tablet en zelfs op een spelconsole) en zullen volledig configureerbaar zijn. Dit is vrij uniek, want je zal echt elke oefening kunnen afstemmen op de specifieke noden van een individueel kind.

Deze oefeningen zullen gewoon vrij toegankelijk zijn op deze website en ik zal normaalgezien ook een systeem voorzien waardoor leerkrachten hun eigen klas kunnen beheren en voor leerlingen oefeningen klaarzetten (en uiteraard kan iedere leerling gedifferentieerd aan het werk, want je kunt de oefeningen instellen per individuele leerling).


In principe heb ik daar momenteel al een werkend prototype van, maar dat blijft momenteel nog even dicht tot er tenminste een aantal spelletjes/oefeningen beschikbaar zijn.Dit is een voorbeeldje van een oefening


De oefeningen zullen vrij beschikbaar zijn op de site voor iedereen die het wil, maar het systeem voor klasbeheer en taken klaarzetten wordt "invite only".

Dat komt omdat dit onderdeel databases gebruikt en best belastend zal zijn op mijn webserver, dus wil ik daar manueel kunnen controleren hoeveel mensen hiervan gebruik gaan maken.


Wil je dus op de hoogte blijven, vergeet dan zeker niet om jezelf HIER VRIJBLIJVEND IN TE SCHRIJVEN om op de hoogte te blijven.
Dank je wel om deze website te willen bezoeken en mijn brief te willen lezen,

Bart Libert
Copyright © 2021 Bart Libert