Bolleboos.be maakt gebruik van cookies voor meet- en analysedoeleinden en advertenties. Voor meer info zie ons privacybeleid Bij deze software horen een aantal downloadbare bestanden voor registratie en als beloningsmateriaal.Volgkaarten

Deze volgkaarten zijn de ideale bladzijden om de evolutie van een individuele leerling in kaart te brengen. Als je voor elke leerling van de klas/school deze 3 volgkaarten afprint en invult, dan heb je in feite een volgsysteem waarmee je perfect in kaart brengt wanneer een leerling bepaalde leerstof oefende en wanneer het geautomatiseerd is. Bovenaan staat bij elke oefening op welke momenten (maand) van een bepaald leerjaar het aangeraden is om de test af te nemen (je krijgt daar uiteraard enige speling in) .

Bij een goede score en moeilijkheidsgraad konijn (3sec) kleur je het vak groen en schrijf je de datum op van de afname. Indien de leerling het deelbrevet niet haalde, dan markeer je ook de datum, maar kleurt het vak rood/oranje. Zodra je bij een leerstofonderdeel 3 opeenvolgende vakjes groen hebt is het automatisatiebrevet voor dat onderdeel behaald.
Brevetten

Deze brevetten worden gebruikt om uit te delen aan de kinderen. Hiermee kunnen ze "sparen" voor een volle brevetkaart per leerstofonderdeel. Onderaan is plaats voor 3 data waarop telkens een deelbrevet gehaald werd. Bij 3 keer groen... is het brevet officieel behaald. Om papierbesparend te kunnen werken zijn er 2 versies van deze brevetten beschikbaar.
Prestatiekaarten

Deze kaarten kan je gebruiken om een leerling een tastbaar iets te geven na het behalen van een bepaalde prestatie. Het is niet noodzakelijk om een leerling na elke oefening/toets iets tastbaar te geven, maar voor sommige leerlingen kan het wel een grote stimulans zijn om "een kaartje" te kunnen verdienen. Daarom zijn deze kaartjes gemaakt voor 1 specifieke oefening en kunnen ze zowel bij schildpad, vos of konijn gebruikt worden. Om papierbesparend te werken zijn ook hier verschillende versies van beschikbaar.
QR-codes

Deze QR-codes kunnen met een QR-app gebruikt worden om rechtstreeks naar een bepaalde oefening of toets te navigeren.

Ze zijn beschikbaar in kant en klare kaartjes of in een zip-bestand met alle qrcodes in PNG-formaat
We hopen dat deze software en bijhorende registratiekaarten/brevetten veel kinderen zullen mogen helpen bij het automatiseren van de verschillende leerstofonderdelen.


Copyright © 2022 Bart Libert