Op Internet/Facebook valt veel te leren...

Door Tamara Verheyen


Hallo,


Sinds 1.5 schooljaar zijn we beetje bij beetje het ijsbergrekenen aan het toepassen in onze Co-teachklas buitengewoon onderwijs.

We zijn hiermee gestart omdat we op zoek waren naar visuele werken en werken met meer materialen, wat echt noodzakelijk was in onze functionele leergroep.

We zijn hier zelf onze weg nog aan het zoeken en leren elke dag bij, maar merken dat de spelmaterialen met hun bijhorende theorie voor onze leerlingen echt een meerwaarde zijn.

Ze vinden het inoefenen van alles wat met rekenen te maken heeft veel leuker en zeggen zelfs vaak dat ze het gevoel hebben dat ze geen les hebben.

Het geeft ons ook een boost om de nodige herhaling vol te houden, je hoeft niet de hele tijd dezelfde "saaie" oefeningen te geven, maar kan dezelfde leerstof op verschillende manieren inoefenen waardoor de variatie groot blijft.

We maken zelfs terug zelf spelmaterialen, gebaseerd op de spelen die reeds te vinden zijn op de verschillende facebookgroepen.

Ik hoop, naast zelf posten van mijn eigen ervaringen, hier zeker ook nog nieuwe inspiratie te halen, bij te leren van anderen en mezelf verder te verdiepen in het ijsbergrekenen om het nog meer en beter toe te passen in de klaspraktijk.

groetjes,

Tamara Verheyen


Lees volgend artikel: Automatiseren kan je leren

Lees vorig artikel: Ijsbergdidactiek implementeren... een hele organisatie...

Terug naar blogoverzicht
Copyright © 2021 Bart Libert